Weboldalunk folyamatos fejlesztéséhez és méréséhez un. cookie-kat használunk. Oldalunk látogatásával, a böngészés folytatásával ezt a látogató tudomásul veszi és egyetért azzal. Teljes cookie-szabályzatunk az ÁSZF-ben tekinthető meg.

 • bemutatoterem@air-wheel.hu
 • (+36-1) 708-3420
 • airwheelhungary
 • Csatlakozz facebook oldalunkhoz! Csatlakozz google+ oldalunkhoz! Youtube csatornánk Twitter csatornánk

Airwheel - Kérdések és válaszok, Gyakran ismételt kérdések

1. Mi az az Airwheel a nevetekben?

Az Airwheel egy fejlesztő és gyártó cég, aki küldetésének a könnyű, hordozható, elektromos meghajtású, személyi közlekedésre szolgáló eszközök fejlesztését választotta. Nevének az Airwheel-t szót választotta, az "air", azaz a levegő szó a környezetet jelenti, a "wheel" pedig azt a körforgást szimbolizálja, amit a természet megújulásában megtalálhatunk. Az Airwheel tehát egy gyártó cég neve és egyben egy márkanév is, egy innovatív termékeket gyártó cégé. Az Airwheel Magyarország név azonban már ettől jóval többet jelent, hiszen amellett, hogy az eredeti magyarországi képviselője az Airwheel márkának, mára már összesen 5 céget képvisel. A 2014-es év végi kezdést egy szorgos 2015-ös év követte, melynek során több, mint 300 gép talált gazdára, a 2016-os év pedig további meredek növekedést prognosztizál az eltelt időszak számai alapján. Természetesen az elsőség megszerzése mögött komoly munka van: az Airwheel Magyarország mindig is kereste a látogatók és vásárlók véleményét, észrevételeit és ezzel összhangban igyekszik megoldást nyújtani minden felmerülő közlekedési igényre, ezért mára már 5 márka képviseletét látja el. Eljutottunk oda, hogy büszkén kijelenthetjük: az Airwheel Magyarország Közép-Európa legszélesebb elektromos, egyéni közlekedést szolgáló eszköz kínálatát nyújtja, a teljes Airwheel kínálat mellett a Chic-Robot, a Fastwheel, az Inmotion és a Trotter cégek termékei is megtalálhatóak kínálatában - amelyeket ráadásul ki is lehet próbálni a bemutatóteremben, sőt: ingyenes oktatással minden érdeklődő gyorsan elsajátíthatja az eszközök használatához szükséges ismereteket.

2. Rendben, a név már világos, de akkor beszéljünk a termékekről konkrétabban!

A jelenleg kifejlesztett, egyéni közlekedést szolgáló elektromos eszközök teljes palettáját megtalálhatják látogatóink. Legyen szó akár sík terepen vagy hegyvidéken történő közlekedésről, napi rendszerességgel történő ingázásról vagy szabadidős szórakozásról, - kínálatunk minden célt lefed. Akad, amelynek használata némi tanulást igényel és akadnak olyanok, amelyekkel instant élményt kapunk, azaz amelyeket azonnal használni tudunk. Szintén lehet őket csoportosítani a szerint is, hogy állva, illetve ülve haladhatunk-e velük célunk felé, hiszen ma már - a megnövekedett kapacitású akkumulátoroknak köszönhetően - meglehetősen messzire képesek eljutni ezek az elektromos eszközök egyetlen feltöltéssel.

Legyen szó bármelyik típusról is, a bemutatótermünkben bárkit teljesen ingyenesen megtanítunk a biztonságos használatra. Sőt: a vásárlás után is bármikor be lehet hozzánk jönni, ha oktatóink további segítségére vagy tapasztalatára lenne szükség. S hogy kik tanulták már meg tőlünk az egy- és kétkerekűek használatát eddig? Nos, tízévestől a hetven éves életkorig már nagyon sokan - csak elhatározás kérdése az egész. Természetesen emellett egyre több olyan eszköz is található palettánkon, melyek nem igényelnek tanulást: elektromos rollerek, kétkerekű önegyensúlyozó járművek, - és ez a kör szintén folyamatosan bővül.

3. Ez jól hangzik, de mennyivel mennek, milyen sokáig kell tölteni őket és mérte valaki, hogy egyáltalán mennyibe kerül egy feltöltés?

Az összes termék valamennyi fontos paramétere egyben áttekinthető az árlistánkban, valamint webáruházunkban is. Olyan adatok találhatóak meg, mint a végsebességük, hatótávolságuk, mászóképességük, súlyuk vagy éppen az akkumulátorok töltési idejei. Természetesen ahány akkumulátor kapacitás, annyi töltési idő van és így a feltöltés ára is változó tud lenni. Irányadónak azt lehet elmondani, hogy 50 kilométer megtétele (az ehhez szükséges összes töltés együtt) körülbelül 1 kwh-t igényel, ami jelenleg 33-35 Ft körül alakul a háztartásokban - ahol pedig már van napelem felszerelve, ott természetesen ez a költség sem jelentkezik. Az pedig magától értetődő, hogy a termékek ökológiai lábnyoma minimálisnak mondható. Itt érdemes kitérni arra a TÉNYRE is, hogy a mi weboldalunkon feltüntetett adatok valósak, azaz saját magunk által mért, tesztelt értékek. Ahol a mi oldalunkon szereplő eltérő adatok találhatók, ott biztosak lehetnek benne a látogatók, hogy ott a kereskedő nem vette a fáradtságot a termékek valódi tesztelésére - ez természetesen velünk, az eredeti forgalmazóval nem fordulhat elő. Valamennyi termék csak akkor kerül ki bemutatótermünkbe és webáruházunkba, ha átesett saját, alapos tesztünkön, ami vonatkozik hatótávolságra, végsebességre, töltési időre és minden fontos paraméterre, amely a mindennapos használatot érintheti. Nálunk tehát nem az a szempont, hogy kényelmes ráírni egy gépre 65 km-es hatótávolságot, amit valahol valaki látott, hanem a valóságot tüntetjük fel, még ha az adott esetben "csak" 30-35 kilométer. Az Airwheel Magyarország számára kiemelten fontos a vásárlók elégedettsége, ami csak a hiteles tájékoztatással valósulhat meg.

4. Ezt jó tudni, tényleg fontos, hogy hiteles legyen a forgalmazó és a vevők igényei mellett a termékeit is jól ismerje. De mi a helyzet az akkumulátorokkal? Előbb-utóbb azok is elérik teljes életciklusukat, tuti, hogy egy bicikli zöldebb termék!

Nos, ennek a kérdésnek a megválaszolásához el kell gondolkodni egy picit. Az általunk képviselt öt cég mindegyike elkötelezett a magas minőség mellett, akkumulátoraik csak három gyártótól érkeznek: a Samsung-tól, a Sony-tól és a Panasonic-tól, akik csak lítiumos akkumulátorokat szállítanak a legújabb fejlesztésekből. Ennek eredménye, hogy egy akkumulátor hozzávetőlegesen 1.400-1.500 feltöltésre képes, az újabb típusokban pedig már 1.700-1.800 feltöltés ez a szám, ami még akkor is kiemelkedő, ha tudjuk, hogy a teljes élettartam vége felé közeledve - mint a laptop-okban vagy mobiltelefonokban - a hatékonyságuk már csökken. Az akkumulátorokat az üzemidejük végeztével nálunk le lehet majd adni, mi pedig gondoskodunk arról, hogy a megfelelő módon kerüljön feldolgozásra, amikor kilép a folyamatból. Maga az elektromos közlekedési eszköz természetesen tovább tud élni, hiszen szerkezete és motorja szinte elnyűhetetlen, tehát egy új akkumulátorral tovább teszi a dolgát újabb hosszú évekig.


Itt pedig halkan gondolkodjunk el: egy kerékpárral 4-5 év alatt hány téli-tavaszi elrakás-elővétel történik? Zsírozás, kenés-olajozás, illetve, ha cserélni kell bármit a váltóban vagy a fékben, akkor további huzalok, drótok, láncok... vagy említhetnénk azt is, hogy kopik a fékpofa, aminek az összetétele finoman szólva is kétséges, s nem beszéltünk még arról, hogy egy kerékpár az élete végén fémváz-hulladék, beleértve a kerekeit, küllőit is és minden egyéb alkatrészét is (ülés, rugók, dinamó, csapágyak,...). Nos?

Mi az elektromos személyszállító eszközök jövőjét abban látjuk, hogy az áram, ami hajtja, ma már előállítható több módon is anélkül, hogy a környezetet veszélyeztetnénk, kizsákmányolnánk, ugyanakkor a tölthető akkumulátorok térhódítása a környezettudatos kezelésüket is előmozdítja, miközben hatótávolságuk és élettartamuk folyamatosan nő, - miközben méretük és felhasználási lehetőségeik nagymértékben nőnek.

5. Jó, ez mind igaz és szép, de nem is olyan kényelmes, mint egy bicikli...

Ez részben igaz, részben pedig már nem, hiszen az Airwheel a nemrég bevezetett A-kategóriával megteremtette az üléssel ellátott elektromos kétkerekűek világát, melyet azóta már továbbiak is követtek, mint például az Airwheel S6-os modell vagy a nemsokára debütáló Airwheel S8-as. A termékek többségénél valóban igaz, hogy állnunk kell rajta, ellenben ezt könnyen ellensúlyozza az a sok előny, amit egy ilyen termék tulajdonosa élvezhet: bárhová magával viheti, mivel könnyű és pici, valamint nem kell lent hagyni sehol, nem kell tartani az ellopástól, akár egy íróasztal alatt is töltheti, felszállhat vele bármikor bármilyen tömegközlekedési eszközre vagy vonatra, anélkül, hogy bárkit zavarna vele vagy külön jegyet kellene váltania, de hosszabb utakra, sőt: szabadságra, nyaralásra is nyugodtan elviheti.

És akkor még nem is beszéltünk a föld feletti suhanás élményéről, vagy arról, hogy ameddig egy kerékpár deréktól lefelé dolgoztat meg, addig egy elektromos egykerekű vagy ikerkerekű az gyakorlatilag minden testrészünket „edzi” a használat során, hiszen mi magunk irányítjuk a testünkkel. Haladunk és közben még edzésben is maradunk - ezzel pedig egyben meg is válaszoltuk azt a kérdést is, hogy "mi lesz velünk, ha már nem is kell sétálnunk?". Ezek a gépek például komolyan edzik a testünket, hiszen a haladásnál és irányításnál olyan izmokat használunk, melyeket egyébként talán sosem használnánk, nem beszélve arról, hogy használatuk egyensúly-érzékünket is nagymértékben növelik. Természetesen a bemutatótermünkben mindenkit sok szeretettel várunk kipróbálni ezt az élményt, hiszen már kis idő után is érezni lehet mindezt.

6. Rendben, szívesen kipróbálnám, de akkor azt mondják még meg, miért pont az Airwheel Magyarország kínálata legyen?

Annyi minden szól mellettünk, hogy igazából erre a kérdésre nem is kell sokáig választ keresni. A legnagyobb tapasztalat, a legszélesebb kínálat, a vonzó áraink, a barátságos oktatószemélyzet, a bemutatótermünk... A lényeg azonban mindig az, hogy mielőtt elektromos járművet vásárol, vizsgálódjon mindig körültekintően. Ezt úgy teheti meg, hogy ragaszkodik a minőséghez és megnézi a termékek főbb paramétereit. Sajnos léteznek olyan "noname", azaz márkanév nélküli gyártók, akik gyenge akkumulátorral vagy gyenge teljesítményű (pl. 400 Watt alatti) motorral ellátott egy és kétkerekűeket árusítanak. Ne feledjük el, hogy ezeknek a gépeknek a lényege az akkumulátor, a motor és a giroszkóp, ami az egyensúly-érzékelésért felel. Ha a motor gyenge teljesítményű, akkor ugyanannál a terhelésnél (nagyobb súly, emelkedő, egyenetlen talaj,...) sokkal jobban fog erőlködni, mint egy erősebb, amelyiknek ugyanaz a munka kisebb igénybevételt jelent - és ez befolyásolja az élettartamot is, nem beszélve a biztonságról. Az akkumulátorok a gépek legdrágább alkatrészei, nem véletlen, hogy csak három gyártó termékei kerülhetnek az általunk képviselt gyártók termékeibe, hiszen az 1.400-as és 1.700-1.800-as feltöltési életciklust nehéz lenne mással szavatolni. A giroszkóp pedig az a rész, amelyik minket érez, les: érzi, hogy mikor, merre és mennyit mozdulunk a beállított vízszinthez képest és azt az információt átalakítja a motornak gyorsítási vagy lassítási parancsként, - talán itt sem szükséges ecsetelni a magas minőségű alkatrészek szükségességét.

 Így már talán érthető, hogy miért fontos biztosnak lennünk a gyártóban és a kereskedőben, - túl azon, hogy a garanciaidőn túl is megtalálható, elérhető legyen.

7. Mi történik, ha - a csekély méretéből és súlyából adódóan - ellopják a járművem?

Ez alapvetően ritkán fog előfordulni, hiszen pont a mérete és a súlya teszi alkalmassá arra, hogy bárhová magunkkal vihessük, a kezünk/lábunk ügyében lehessen. Mindamellett mi valamennyi, általunk átadott Airwheel, Chic-Robot Fastwheel, Inmotion és Trotter modell szériaszámát és motorszámát nyilvántartjuk. Ez két dolgot eredményez: bármilyen okból bármilyen cserére lenne szüksége a termék használójának, a nálunk lopottnak lejelentett termék hozzánk betérő „tulajdonosát” nem szolgáljuk ki. Bár a termék gondozás és karbantartás-mentes, mégis adódhat olyan helyzet, hogy szükség lenne új ház vagy gumi vásárlására, - ennél a pontnál pedig nehézségekbe fog ütközni az a termék, amelyik nálunk lejelentésre került. Ezáltal az eltulajdonítás magas kockázattal fog járni, mivel továbbértékesítés során bárki lekérdezheti nálunk a széria és motorszámot, hogy vásárlás előtt megbizonyosodjon róla, nincs-e feketelistán a készülék. Természetesen ez feltételezi a vevők részéről is azt az igényt, hogy készülékük életútja nyomon legyen követve.

8. Kezdenek meggyőzni, megyek és kipróbálom. Ha megtetszik, csak készpénzért lehet megvásárolni a terméket?

Örömmel jelenthetjük, hogy üzletünkben már a készpénz mellett bankkártyával is lehet fizetni, Maestro, Mastercard és Visa kártyákat elfogadó terminálunk kíméli a készpénzforgalmat.További jó hír, hogy valamennyi termék megvásárolható már áruhitelre is, így a bank kedvező hitelbírálata után akár 0% önerővel is elkezdhetjük a föld feletti suhanás mámorító élményét. Természetesen az áruhitel igénylésének menetéről, a szükséges dokumentumokról munkatársaink készséggel adnak felvilágosítást személyesen, telefonon vagy e-mail-ben is.

9. Ha ajándékba szeretném adni a készüléket, hogy fog tudni megtanulni vele közlekedni az, akinek szánom?

A megvásárolt termékkel bárki, bármikor bejöhet hozzánk gyakorolni. A megajándékozott tehát bátran jöjjön el hozzánk a megkapott termékkel és mi segíteni fogjuk őt, hogy elsajátítsa a biztonságos használathoz szükséges alapokat. Bemutatótermünk minden munkanap nyitva áll, nem számít, ha esik az eső, ha fúj a szél vagy ha hideg az idő – nálunk mindig kellemes hangulatban lehet kérdezni, próbálni, gyakorolni. Mi mindig itt vagyunk, mindig megtalálhatóak vagyunk.

Airwheel Magyarország - Airwheels & more.

Az Airwheel Magyarország az Airwheel márka eredeti képviselete, azonban dinamikus fejlődése révén mára már 6 márkát képvisel és egyben Közép-Európa legszélesebb kínálatát nyújtja elektromos, személyi közlekedésre szánt eszközökből.

Legújabb Blogok

Az elektromos járművek...

2016.09.01

 

Az Airboard, Hoverboard,...

2016.02.05

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolat

 • Airwheel Magyarország
 • Gezocomp Kft.
 • Cím: 1095 Budapest, Mester u. 27.
 • Telefon: +36-70-314-5564
 • E-mail: bemutatoterem@air-wheel.hu
 • Nyitvatartásunk: hétfő, kedd: zárva
 • szerda, csütörtök, péntek: 14-18 óráig
 • szombat: 11-15 óráig
 • vasárnap: zárva

Weboldalunk folyamatos fejlesztéséhez és méréséhez un. cookie-kat használunk. Oldalunk látogatásával, a böngészés folytatásával ezt a látogató tudomásul veszi és egyetért azzal. Teljes cookie-szabályzatunk ITT tekinthető meg.